Formulier E301/U1 of E303/U2

  • Formulier E301/U1 is bedoeld als bevestiging van de periodes van verzekering of tewerkstelling op het terrein van een bepaald EU land. Het is nodig bij wijziging van het woonland om bv. de werkloosheidsuitkering verder te kunnen uitbetalen. Dit document dient bij de bepaalde Dienst in het nieuwe woonland voorgelegd te worden (mbt. Polen – het plaatselijk bevoegde Werkkantoor). Pas daarna kan de werkloosheidsuitkering aangevraagd worden. Dit formulier is eveneens nodig bij het vaststellen van de hoogte van pensioen.
  • Formulier E303/U2 is bedoeld om het recht op doorbetaling van de werkloosheidsuitkering in een ander land te bevestigen. Om de uitkering in het buitenland te kunnen ontvangen, dienen de eerste 4 weken in Nederland te worden doorgebracht en dient deze persoon tot het UWV beschikking te zijn. Als de aanvraag in behandeling is genomen, maakt het UWV een beslissing. Binnen 7 dagen na de beslissing van het UWV, dient deze persoon zich te melden op het bevoegde werkkantoor.
    De aanvraag kan al 4 weken voor het einde van de tewerkstelling ingediend worden. De formulieren worden door het UWV binnen 8 dagen vanaf de melding uitgegeven.

Om één van de genoemde formulieren te verkrijgen, is het voldoende om de volgende informatie aan ons te sturen:

  • Uw persoonsgegevens;
  • Gegevens van de laatste werkgever;
  • Datum van het einde van de tewerkstelling.

Voor eventuele vragen kunt u met ons kantoor contact op nemen.

Bron: www.uwv.nl

Dutch Tacx Claim
Responsive Menu Clicked Image