Europese Zorgverzekeringskaart EHIC

Op basis van de geldende verdragen heeft elke burger van de Europese Unie het recht op medische zorg. De Europese Zorgverzekeringskaart EHIC geldt als bevestiging van de zorgverzekering in het woonland. Het geldt als bevestiging van de gesloten polis. Als wij naar een ander EU land vertrekken, in verband van ons werk of met vakantie, is het noodzakelijk om de Europese Zorgverzekeringskaar EHIC bij te hebben, zodat medische zorg verzekerd is.

Als u naar Nederland verhuist of aankomt om te werken, is het noodzakelijk dat u een Nederlandse zorgverzekering afsluit. De EHIC kaart geldt in acute gevallen en voor de volgende soorten zorg:

  • medische behandeling, die tijdens de reis door ongeval of ziekte nodig kan zijn;
  • behandeling van chronische aandoening of uitvoering van nodige procedures, zoals bv. dialyses;

standaard verloskundige zorg (uitzondering – situatie waarin een vrouw naar het buitenland reist om er geboorte te geven).  De uitgave van de kaart is volledig gratis. Op de kaart staan Uw persoonsgegevens. De ouder kan eveneens een kaart voor de minderjarige kinderen aanvragen. De kaart is door 5 jaar geldig en kan 6 maanden voor geldigheidsdatum verlengd worden.

Om aan U de EHIC kaart aan te vragen, vragen wij U om de volgende informatie aan ons te sturen:

  • Uw persoonsgegevens
  • Verzekeringsnummer en naam van de verzekeringsmaatschappij
  • Geplande datum van de aankomst en vertrek

Voor eventuele vragen kunt u met ons kantoor contact op nemen.

Bron: www.ec.europa.eu

Dutch Tacx Claim
Responsive Menu Clicked Image