Zorgverzekering aanvragen

Vanaf 1 januari 2006 is iedereen die in Nederland woont en 18 jaar en ouder is verplicht een individuele zorgverzekering te hebben. In het geval van immigranten bedraagt deze termijn 3 maanden vanaf de inschrijving bij de Gemeente. Een persoon die niet aangemeld is maar tijdelijk in Nederland werkt, is eveneens verplicht om de zorgverzekering te hebben. Indien de uitzendwerknemer alleen in Nederland verblijft en zijn/haar gezin in het buitenland zit, kan hij/zij geen zorgverzekering af sluiten – pas als het gezin in Nederland is. Wij kunnen U ermee helpen.

http://vergelijkdirect.com/verzekeringen/zorgverzekering/vergelijken/ – onder deze link vindt U een lijst van de verzekeringsmaatschappijen.

De gevolgen van geen zorgverzekering kunnen zeer onaangenaam zijn. Zorginstituut stuurt binnen 3 maanden een aanmaning om uw gegevens bij de verzekeraar te registreren. Indien dit niet gebeurt, wordt deze persoon binnen 6 weken een boete opgelegd van € 332,25. Indien dit bedrag niet op tijd betaald wordt, wordt de zaak naar een incassobureau gezonden.. Indien binnen de navolgende 3 maanden geen verzekering wordt afgesloten, wordt de volgende boete van € 332,25 opgelegd. Indien alweer geen verzekering wordt af gesloten, wordt deze persoon automatisch bij de verzekeraar aangemeld. De opgelegde boetes moeten wel betaald worden.

Voor eventuele vragen kunt u met ons kantoor contact op nemen

Bron:https://www.cjib.nl/Onderwerpen/Wanbetalers-en-Onverzekerden-Zorgverzekering/Onverzekerde/

Dutch Tacx Claim
Responsive Menu Clicked Image